Fazuľa Mungo obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny a minerálne látky, z ktorých sú najviac zastúpené železo, mangán, horčík, draslík a fosfor. Za zmienku stojí aj prítomnosť vitamínov skupiny B. Hodí sa ako prísada do polievok a šalátov. Dajú sa z nej pripraviť chutné omáčky a prívarky.
Návod na prípravu: fazuľu namočte na 4-8 hodín do vody a varte 45 minút.
Klíčkovanie na tanieri: Mungo prepláchnite a ponorte do dostatočného množstva vlažnej vody na 5-12 hodín. Potom preceďte, prepláchnite a rovnomerne rozprestrite na tanierik tak, aby fazuľky neboli príliš natesno ani vo vrtvách.Potom zalejte vodou, aby boli fazuľky čiastočne ponorené.
Uložte na 3 dni na tmavé miesto a nechajte klíčiť pri izbovej tepltoe. Dvakrát denné klíčky preplácnite cez sitko a dolejte čerstvú vodu. Po 3 dňoch môžete klíčky premiestniť na svetlé miesto (mimo dosah priameho slnečného svetla). A nechajte klíčiť ešte 2 - 4 dni. Pravidelne preplachujte.
Zloženie: fazuľa Mungo
Potrebujete pomôcť s výberom?
Radi vám poradíme:

0,45 €
Nový komentár