Mechanické spracovanie pohánky pomocou mlynských kameňov zachováva vitamíny a cenné látky obsiahnuté v pohánke. Svetlá pohánka má oproti termicky lúpanej pohánke jemnejšiu chuť, takže chutí aj tým, ktorí tmavú pohánku neobľubujú.
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina. Vďaka obsahu rutínu pomáha zamedzovať tvorbe krvných zrazenín, zvyšovať pružnosť krvných kapilár či znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Konzumácia pohánky tiež napomáha posilňovať imunitu vďaka obsahu zinku a vitamínu C.
Pohánka je tak vhodná pre ľudí trpiacich na kŕčové žily, s hypertenziou alebo aterosklerózou. Pohánku je tiež vhodné konzumovať v období chrípok a nachladnutí.
Z pohánky lámanky si môžete pripraviť rôzne druhy placiek, karbonátkov, nátierku aj raňajkovú kašu.
Návod na prípavu: Veľkou výhodou lámanky je, že ju nemusíte variť a stačí ju zaliať vriacou vodou v pomere 1:1,5 (lámanka:voda).
Krajina pôvodu: Slovensko
0,45 €
Nový komentár