Cícer je prirodzene bezlepkovou surovinou, ktorá skrýva veľké bohatstvo bielkovín. Je preto veľmi obľúbený u ľudí so špecifickými stravovacími návykmi či priaznivcov zdravej stravy. Okrem zdravotných benefitov má totiž aj skvelú variabilnú chuť.
Pravidelná konzumácia cíceru podporuje obranyschopnosť organizmu, pomáha pri žalúdočných problémoch, znižuje vysoký cholesterol v krvi, normalizuje hladinu cukru v krvi a podporuje metabolizmus
Dobrá správa je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Hodí sa do polievok, šalátov a pripravíte z neho aj orientálne pokrmy ako humus či falafel.
Návod na prípravu: Cícer je vhodné namočiť do slanej vody (rýchlejšie zmäkne) minimálne na 8 hodín. Následne varíme 2 - 3 hodiny (v tlakovom hrnci cca 40 minút).
Zloženie: cícer (hrach rímsky)
Krajina pôvodu: Bulharsko
Potrebujete pomôcť s výberom?
Radi vám poradíme:

0,29 €
Nový komentár